Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żeberka w miodzie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe
1,5 kg
słoiczek miodu
1
czosnek
5 główek

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w miodzie

Umyć żeberka, pokroić na kawałki (takie na 2 -3 żeberka), włożyć do miski. Czosnek obrać, zmiażdżyć w wyciskarce bezpośrednio wyciskając na mięso, wymieszać. Na to wszystko wylać miód, porządnie wymieszać. Zostawić w lodówce na noc.Mięso poukładać na blaszce i piec w temp. 180 st. C przez ok. 1,5 h Po upieczeniu żeberka wyjąć do miski, do tłuszczu pozostałego na blaszce wlać ketchup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak