Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

medaliony z kiełbasy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa
10 krążków
białko
1 sztuka
sól
szczypta
Sklep Prymat
woda
1/2 szkl
mąka
12 dag
tłuszcz
6 dag
olej
trochę
żółtko jajek
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: medaliony z kiełbasy

Przygotować ciasto
Do mąki wlać wodę, dodać 1 żółtko, sól, rozmieszać starannie, dodać oliwę
i pianę z białka; ciasto ma być gęstawe, aby nie spłynęło z kiełbasy. Z kiełbasy zdjąć skórkę, pokrajać grube krążki, krążki wbić na widelec, zanurzyć w cieście i wkładać na silnie rozgrzany tłuszcz, smażąc z obydwóch stron na kolor złoty tak jak racuchy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 17.11.2011 10:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak