Sposób przygotowania

Mięso myjemy. Rozbijamy tłuczkiem (klasycznie polecam metodę \"przez folię\" - czyli mięso wkładamy do woreczka foliowego i wtedy tłuczemy tłuczkiem, dzięki temu nie będzie się rwało). Na rozbitych kawałkach mięsa smarujemy warstwę żurawiny. Zwijamy. Możemy połączyć wykałaczką, ale nie jest to konieczne :) Obtaczamy roladki w jajku i bułce tartej. Smażymy starannie z każdej strony, dbając , by mięso się przepiekło. Polecam to danie w połączeniu z ziemniaczkami z kminkiem i surówką. Pychota!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Lubię połączenie drobiu i żurawiny:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    ciekawe połączenie, apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Świetne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    apetyczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    ciekawe polaczenie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !