Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos pomidorowy duobazyliowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy
500 g
bazylia świeża
2 roślinki
Bazylia suszona Prymat
2 szczypty
Sklep Prymat
oregano
1 szczypta
Sklep Prymat
cukier
1 szczypta
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
czosnek ząbki
1
oliwa
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy duobazyliowy

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek. Rumienimy po czym dodajemy przecier pomidorowy. Przyprawiamy suszoną bazylią i oregano. Dusimy na ogniu w celu odparowania wody i zagęszczenia sosu. Pod koniec wrzucamy bazylię i smażymy jeszcze kilka minut. Gotowy sos przecieramy przez sitko pozbywając się czosnku i bazylii. Sos jest gotowy. Idealny do smarowania pizzy, może również zastępować keczup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 18.12.2012 08:45
świetnie
olkaaa 23.07.2012 08:27
robię podobny
Katarzyna/kate1980 30.03.2012 21:42
fajna nazwa
MAR3STA 08.11.2011 17:37
bardzo lubię tę przyprawę
eduszo
eduszo 06.11.2011 15:32
No no sam smak.
aginaa 06.11.2011 14:48
super
Henryka2 05.11.2011 21:29
Ciekawy sos, do wypróbowania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak