Sposób przygotowania

make sojowa wymieszac dokladnie w kubku z woda, wlac do miski z maka. w tym samym kubku rozpuscic drozdze w letniej wodzie, dodac do maki, dodac sol, kubek wody i wyrabiac 15 minut reka(mi) dodajac wody zeby ciasto mialo konsystencje raczej rzadka jak na ciasto (ma powoli splywac z reki) dac wyrosnac w przykrytej sciereczka misce okolo kwadransa.
wysmarowac foremki prostokatne (keksowe). mnie zajmuje to 3 male. przegniesc ciasto jeszcze raz i umiescic ciasto w foremkach posypujac dodatkami. ma zajmowac najwyzej polowe wysokosci. po okolo 15-30 minutach rosniecia rozgrzac piecyk. gdy temperatura zbliza sie do 100 st. wlozyc podrosniete ciasto do pieca. dac temperaturze dojsc do 220 st i zmniejszyc. piec okolo godzine

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !