Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Risotto z grzybami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne
300 g
cebula
1 szt
ryż
2 szkl
białe wino
kieliszek
parmezan
50 g
masło
1 łyżka
sól, pieprz
do smaku
oliwa
2 łyżki
Bulion grzybowy
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z grzybami

Grzyby pokroić w plasterki. Cebulę posiekać a naspępnie grzyby. Ryż opłukać, osączyć. Dodać do grzybów i smażyć, cały czas mieszając. Wlac 3 szkl bulionu oraz wino. Dusic aż ryż wchłonie cały płyn. Do prawie miekkiego ryżu dodać masło i parmezan. Dusic do miekkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak