Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa grysikowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa
1
marchewka
2
pietruszka
1
seler
1
woda
2 litr
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
grysik
6 łyżka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grysikowa

Oczyszczoną porcję rosołową gotujemy w wodzie i dodajemy do tego obrane i umyte warzywa ( marchewki, pietruszkę oraz seler). Czekamy, aż zupa zagotuje się. Doprawimy do smaku zupę wegetę, pieprzem, solą. Z zupy wyciągamy pietruszkę, seler, marchewki oraz porcję rosołową. DO gotującej się zupy dodajemy grysik. Wyciągniętą marchewkę z zupy można pokroić w plasterki i dodać do gotowej zupy. Dodajemy również umytą i pokrojoną natkę pietruszki. Wszystko razem dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 18.11.2011 09:45
pyszna
gosia47-47 10.11.2011 07:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak