Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić na plastry (mi z połowy małej piersi z kurczaka wyszły 3 spore kawałki). Rozklepać delikatnie tłuczkiem, posypać solą i pieprzem. Jajko rozbić widelcem, do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Na mięsie położyć kawałek sera żółtego (użyłam królewskiego) oraz posypać solidnie nacią selera (użyłam suszonego), zwinąć w rulon - nasz dewolaj. Mięso panierować - najpierw w jajku, potem w bułce tartej i jeszcze raz czynności te powtórzyć. Na patelni rozgrzać olej, smażyc mięso z każdej strony.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    Ten przepis bardzo przypadł mi do gustu :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne mięsko !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !