Sposób przygotowania

Obrane i oczyszczone gruszki i dynię pokrój w grubą kostkę i przełóż do rondla z grubym dnem.

Dodaj wodę, korę cynamonu i gotuj pod przykryciem, aż gruszki i dynia zaczną się rozpadać. Odkryj rondel, przestaw go na mniejszy ogień i często mieszając gotuj, aż masa zgęstnieje. Sok wyciśnięty z cytryny i cukier dodaj do rondla i podgrzewaj, często mieszając.

Usuń cynamon, a marmoladę przełóż do wyparzonych słoiczków, zakręć i pasteryzuj 15 minut. Odstaw do wystygnięcia. Następnie przenieś słoiki do piwnicy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajny zapas na zimę
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    musi być pyszna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    oryginalny dżemik :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    co swoje,to swoje.....wiemy co jemy:)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    za pewne pyszna warto zrobic
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    dynia z gruszką musi być smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    świetne połączenie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne smaki i akurat jest sezon :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny dżemik,taki swojski:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszne i aromatyczne połączenie
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    ma na pewno ciekawy smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !