Sposób przygotowania

Umyć, rozbić,lekko posolić i opieprzyć, delikatnie posmarować musztardą kawałki mięsa wieprzowego bez kości. Dodać słupek boczku surowego lub wędzonego, słupek czerwonej papryki, ogórka i cebuli, zawinąć najpierw brzegi a potem zwinąć w rulon i ścisło spiąć 1-2 wykałaczkami. Obtoczyć w mące i smażyć obracając rulonik z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Po dosmażeniu układać w garnku i zalać wodą do zakrycia zrazów i dusić na małym ogniu. Doprawić mąką, zielem, pieprzem, liściem, solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Takie zrazy mają niesamowity smak i aromat. Są przepyszne, Tak dawno ich nie robiłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !