Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zrazy wieprzowe zawijane

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
2 łyżki
olej do smażenia
woda
ziele angielskie
4 sztuki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
peiprz
do smaku
mięso wieprzowe
4 plastry
boczek
4 plastry
ogórek konserwowy
1 sztuka
papryka czerwona
1/2 sztuki
cebula
1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wieprzowe zawijane

Umyć, rozbić,lekko posolić i opieprzyć, delikatnie posmarować musztardą kawałki mięsa wieprzowego bez kości. Dodać słupek boczku surowego lub wędzonego, słupek czerwonej papryki, ogórka i cebuli, zawinąć najpierw brzegi a potem zwinąć w rulon i ścisło spiąć 1-2 wykałaczkami. Obtoczyć w mące i smażyć obracając rulonik z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Po dosmażeniu układać w garnku i zalać wodą do zakrycia zrazów i dusić na małym ogniu. Doprawić mąką, zielem, pieprzem, liściem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 05.11.2011 12:51
Takie zrazy mają niesamowity smak i aromat. Są przepyszne, Tak dawno ich nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak