Sposób przygotowania

Schab oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić na paski, przełożyć na dużą patelnię, posypać czarnym pieprzem, papryką słodką i solą. Dodać odrobinę oliwy i smażyć 10 minut.

Do podsmażonego schabu dodać cebulę pokrojoną w piórka oraz pieczarki, marchew i białą część pora pokrojone w plastry. Dodać po kilka ziaren kolorowego pieprzu i ziela angielskiego oraz 2 liście laurowe. Rozkruszyć kostkę bulionową i podlać 150 ml wody. Dusić pod przykryciem 30 minut.

Śmietanę wymieszać z łyżką mąki pszennej i odrobiną gałki muszkatołowej. Dodać do mięsa z warzywami. Zagotować. Podawać z ryżem lub makaronem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    bardzo apetyczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    Bardzo smaczne danie!
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Musi być bardzo smaczna:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Łatwe, smaczne i ta fotografia.... Rewelacja:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Zapowiada się bardzo smacznie
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !