Sposób przygotowania

Zalewa: na 1 ½ litra przegotowanej wystudzonej wody dodać 1 łyżkę soli peklowej Prymat (15g), po 1 łyżce soli kuchennej i cukru, 2 liście laurowe Prymat, 3 ziarna ziele angielskiego Prymat.
1 kg surowych golonek zalać wcześniej przegotowaną zalewą po czym wstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Zapeklowane golonki przełozyc do garnka, zalać wodą, dodać 1 łyżkę włoszczyzny suszonej Prymat, liść laurowy Prymat i kostkę rosołu warzywnego KUCHAREK, a następnie gotować około 3 godzin (aż mięso będzie miękkie). W razie potrzeby doprawić do smaku przyprawą do potraw KUCHAREK.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    oby nie za tłuste
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    typowo polska potrawa
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ulubione danie mego męża
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    aż takim smakoszem nie jestem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    bledziutka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    nie przepadam ale wiem, że ma pełno zwolenników
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    smakowite polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !