Sposób przygotowania

Umytą soczewicę, pomidory i 1 pokrojoną cebulę zalać bulionem i gotować na malym ogniu 1 godz. Następnie zdjąć z ognia, lekko przestudzić i zmiksować lub przetrzeć przez sito. Pozostałą cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle, dodać pieprz, kminek, gałkę, zmiażdżony czosnek oraz sok z cytryny, dodać do zupy i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z bułką lub grzankami z bułki.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    raczej nie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Lubię soczewicę więc ten przepis to coś dla mnie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    to nie dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nawe nawet
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    zupa fajna, ale zamiast tradycyjnego polskiego kminku dodałabym tu kumin, czyli kmin rzymski, co jakoś znacznie lepiej komponuje mi się z kuchnią indyjską ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !