Sposób przygotowania

Marynata: po ½ łyżeczki rozmarynu i tymianku Prymat, 2 ząbki zmiażdżone czosnku, 4 łyżki oliwy

Przygotować marynatę: zioła i czosnek wymieszać z oliwą. Mięso umyć, osuszyć, skropić marynatą, i włożyć do lodówki na 12 godzin. Do szerokiego garnka włożyć siano oraz zioła Prymat i podgrzewać, aż do uzyskania jasnego dymu.

Mięso oczyścić z marynaty, oprószyć solą oraz pieprzem czarnym mielonym Prymat i umieścić na siatce zawieszonej na garnku z sianem. Wędzić na małym ogniu 15-20 minut. Następnie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego i piec 7-15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    jagnięcinę raczej rzadko robi się w domu
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    dorwać taki comber!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !