Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa po kapitansku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw
1,5 l
śmietana
2/3 szklanki
ogórki kwaszone
3 sztuki
marchew
1 sztuka
seler
1 sztuka
pietruszka
2 sztuki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
kasza pęczak
100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa po kapitansku

kaszę opłukać zalać wywarem ugotować warzywa i ogórek ummyć obrać opłukać pokrajać w paseczki podsmażany na maśle dusić do miękkości i skrapiać wodą połączyć z kaszą i śmietaną chwilę pogotować wymieszać z posiekaną natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak