Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ciepłe ziemniaki przepuszczamy przez praskę to samo robimy z białym serem. Dajemy jajko i mąkę zagniatamy ciasto(mąki nie za dużo żeby ciasto było miękkie i lekko lepiące się)odkrawamy kawałki i palcami rozwałkowujemy w rulonik średnicy ok 2 cm. spłaszczamy go i kroimy paski około cm szerokości. Wrzucamy na gorąca osoloną wodę i po wypłynięciu gotujemy dosłownie minutkę. Na patelni rozpuszczamy cukier z masłem, kiedy dobrze się rozpuści gorącym szybciutko polewamy kopytka

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !