Sposób przygotowania

cebule i 2 ząbki czosnku obrać cebule pokroić w talarki a czosnek posiekać lub przecisnąć przez praskę,w dużym rondlu rozgrzać masło wrzucić cebulę i zeszklić dodać czosnek doprawić do smaku cukrem,tymiankiem i szałwią,cebulę oprószyć mąką zasmażyć dolać ocet i dusić pod przykryciem ok.3min.wlać wino i bulion dodać liść laurowy,ziarenka pieprzu i ziela angielskiego,sól i zagotować,dodać koncentrat pomidorowy i gotować ok.30min.na małym ogniu,doprawić do smaku,tosty pokroić na trójkąty zrumienić je z obu stron w piekarniku w temp.200st.po wyjęciu posmarować je roztartym czosnkiem,skropić oliwą i posypać startym żółtym serem,ponownie zapiec przez 5min.po zapieczeniu podawać jako dodatek do zupy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ale smaczna!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubię zupy a ta wydaje sie być smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !