Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos estragonowy do ryb i zimnych mięs

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko
1/2 szklanki
żółtko jajek
2 sztuki
białko
1 sztuka
olej sojowy
1/2 szklanki
sok z cytryny
1-2 łyżki
skórka otarta z cytryny
1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
cukier
- -
sól
- -
Sklep Prymat
chleb tostowy
2 kromki
estragon
1 łyżka
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
- -
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos estragonowy do ryb i zimnych mięs

Z pieczywa odkroić skórkę, miąższ namoczyć w mleku i odcisnąć. Utrzeć w misce na krem z 1 żółtkiem surowym i 1 ugotowanym na twardo. Do masy stopniowo wlewać olej i sok z cytryny, stale ucierając. Gdy sos ma konsystencję kremu dodać zioła, skórkę cytrynową, musztardę i przyprawić cukrem, pieprzem i solą. Do gotowego sosu dodać białko ugotowane na twardo i drobno posiekane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

puellae90 02.08.2011 20:13
pewnie pyszne
artur7 21.07.2011 17:08
fajne
szajba2 14.01.2011 14:55
dobry sos to podstawa
kielcok1 02.12.2010 18:53
ciekawy sos
Barbara55 26.08.2010 15:52
może spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak