Sposób przygotowania

Z pieczywa odkroić skórkę, miąższ namoczyć w mleku i odcisnąć. Utrzeć w misce na krem z 1 żółtkiem surowym i 1 ugotowanym na twardo. Do masy stopniowo wlewać olej i sok z cytryny, stale ucierając. Gdy sos ma konsystencję kremu dodać zioła, skórkę cytrynową, musztardę i przyprawić cukrem, pieprzem i solą. Do gotowego sosu dodać białko ugotowane na twardo i drobno posiekane.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    może spróbuję
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    ciekawy sos
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    dobry sos to podstawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    puellae90

    pewnie pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !