Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zapiekane parówki

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy
1/2 kg
parówki
8 sztuk
boczek
8 plasterków
masło
3 łyżki
mąka
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane parówki

groszek osącz z zalewy dopraw go solą i pieprzem i przełóż do szerokiego rondla.
doprawiony groszek zagęść zasmażką z masła i mąki po czym podsmaż go chwilę.Gdy groszek się smaży na innej patelni podsmaż parówki owinięte w plasterki wędzonego boczku.gotowe parówki połóż na zasmażonym groszku i podawaj np z chlebem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 28.10.2011 20:15
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak