Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marynata do sarniny

4.7
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ocet balsamiczny
2 łyżki
oliwa
4-5 łyżek
musztarda dijon
2 łyżeczki
Owoc jałowca cały Prymat
8 ziaren
miód
2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
0,5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat
2 liście
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
5 ziaren
Sklep Prymat
ketchup łagodny
1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do sarniny

Owoc jałowca lekko rozgniatamy, dodajemy chili, musztardę, ocet balsamiczny, oliwę, ketchup oraz miód. Dokładnie mieszamy. Dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe, mieszamy. Gotowe. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.01.2012 17:37
Nie jadłam tego mięsa, a marynata o.k.
pacpaw 28.10.2011 19:20
najbliżej sarny jadłem wędlinę z daniela
iziona 28.10.2011 09:37
Jeszcze nie miałam okazji skosztować tego mięsa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak