Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka mollet na sałtce jarzynowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
4 sztuki
goszek zielony
10 dag
ziemniaki
10 dag
marchew
10 dag
seler
10 dag
pietruszka
10 dag
cebula
5 dag
jabłka
10 dag
ogórki kiszone
10 dag
pikle
5 dag
majonez
1 mały
cukier
1 szczypta
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka mollet na sałtce jarzynowej

ugotować jajka n półtwardo obrać ziemniaki warzywa wyszorować szczotką opłukać obrać pokrajać w drobną kostkę groszek ugotować w małej ilości wody opłukać jabłka ogórek pilkle pokrajać w drobną kostkę cebulę posiekać wszystkie składniki połączyć z połową ilości majonezu przyprawić do smaku na dłużnym półmisku ułożyć sałatką w formie każde jajko brać na łyżkę oblewać majonezem i układać na sałatce jarzynowej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 27.10.2011 17:08
oj, nie masz pojęcia o jajkach mollet - półtwardo to dość nieprecyzyjne określenie....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak