Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa na dziko

3.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso na pieczeń
1kg
masło
pół kostki
cebula
2szt
grzyby suszone
6szt
śmietana
szklanka
mąka
łyzka
pieprz
3 ziarna
Sklep Prymat
jałowiec
3szt
sól
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
pieprz mielony
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa na dziko

Mięso mocno zbić i włożyć do miski, zalać wodą z octem wymieszaną z zielem, liściem i pieprzem mielonym. Odstawić na 2 dni. Po wyjęciu z bejcy mięso dobrze umyć, posolić i odstawić na godzinę. Następnie włożyć je do rondla z rozpuszczonym masłem, zrumienić ze wszystkich stron, dodać pokrojone cebule, ziarna jałowca i pieprzu, dusić pod przykryciem, polewając od czasu do czasu zimną wodą. Gdy zmięknie, zalać śmietaną wymieszaną z mąką. Trochę jeszcze poddusić, po czym pokroić w plastry, polać przecedzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak