Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

galantyna z kurczaka

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak
1 sztuka
babka drożdżowa
10 dag
śmietanka
1/3 szkl
rodzynki
10 dag
chrzan
1 łyżeczka
Sklep Prymat
jajko
2 sztuki
białko
1 sztuka
włoszczyzna
trochę
koncentrat pomidorowy
1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyzki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galantyna z kurczaka

z kurczaka usuń kości,wytrubuj udka okrawki mięsa i fileta pokrój zmiksuj ze śmietaną w rozmoczonej chałwie.Wymieszaj z rodzynkami chrzanem i żółtkami,dopraw. Dodaj pianę ubitą z białek. Masę rozsmaruj na płacie mięsa.zwiń roladę. Warzywa i korpus z kury gotuj 25 min włóż galantynę.Gotuj przez godzinę.Wyjmij i ułóż na półmisku.Wywar przecedź wymieszaj z koncentratem i białkiem.Zagotuj dodaj żelatyne całość przecedź,ostudź a tężejacą galaretkę zalej galantynę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak