Sposób przygotowania

Pokroić 2 główki młodej kapusty. Włozyc do garnka i zalać 4 szklankami wody. Posolić. Gotując co jakiś czas mieszać. W międzyczasie pokroić 3 laski kiełbasy najlepiej nie za tłustej /np. podwawelskiej/, podsmażyć na patelni z 1 słoiczkiem przecieru pomidorowego. Pół słoiczka dodać do kapusty. Zamieszać. Podsmażona kiełbasę z pzrecierem dodajemy do kapusty, Mieszamy. Gdy kapusta będzie miekka /przy młodek kapustce trwa to naprawdę szybko/. Odstawić do ostudzenia lub gorący bigos włożyć do słoiczków i zamknąć. Można schować do lodówki na chwile gdy dostaniemy apetyt na bigosik.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pysznie wyglada
  • 3
    original
    Opublikowano

    pipi765

    smacznie wyglada
  • 0
    wielkanoc-2014
    Opublikowano

    izi1983

    zrobiłam, dobreee

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !