Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, zalać w garnku trzema szklankami posolonej wody, dodać przyprawy i gotować 20 min. Następnie wlać żur lub sok z kapusty i zagotować. Słoninę pokroić, stopić, dodać pokrojoną cebulę, a gdy się zrumieni, wsypać mąkę i wymieszać. Połączyć z zupą, dodać do smaku przyprawę KUCHAREK, czosnek granulowany i zagotować. Podawać z chlebem razowym

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Dobra i smaczna zupka.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    super u nas na wsi często ją jemy
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    zupa rakowska
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Co najprostrze to najlepsze:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    U mnie jeszcze zacierka do tego była
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajna taka zupka
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    normalnie cymes
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    często spotykam sie z tą nazwą zupy ale nigdy nie gotowałam...za to żurek czy barszcz biały owszem...chyba będę musiała ugotować i...zalewajkę :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale nazwa:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Z sokiem z kiszonej kapusty nigdy nie robiłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    moja ulubiona...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !