Sposób przygotowania

grzyby namaczamy na noc,
następnego dnia grzyby gotujemy i drobno siekamy. Do wywaru grzybowego dodajemy kaszę mannę i gotujemy. studzimy
Cebulę drobno siekamy, przesmażamy na maśle z grzybami, dodajemy do przestudzonego wywaru, mieszamy, następnie dodajemy 3 żółtka, dodajemy bułkę tartą, przyprawy, mieszamy, Z białek ubijamy pianę, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy, jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę, dodajemy do masy
kokilki lub filiżanki smarujemy tłuszczem wysypujemy bułką tartą wlewamy do nich masę, gotujemy na parze.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    zaintrygowała mnie nazwa bo budyń zawsze mi się z czymś słodkim kojarzył ale ciekawy przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    Ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    Ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !