Sposób przygotowania

Na rozgrzanym maśle smażymy na średnim ogniu cebulę i dusimy pod przykryciem około 3 minuty,dodajemy oczyszczone pokrojone w plasterki dwa rodzaje grzybów gałkę i dobrze przyprawiamy przykrywamy i dusimy jeszcze 3 minuty.Dodajemy mąkę i dobrze ją rozprowadzamy smażymy 2 minuty bez przykrycia na małym ogniu.Wlewamy mleko dokładnie mieszamy i ponownie doprawiam do smaku i gotujemy jeszcze osiem minut.Plastry szynki o grubości pół centymetra zwijamy i wkładamy do formy do pieczenia.Sos zdejmujemy z ognia i dodajemy żółtka.Szynkę polewamy sosem i pieczemy przez 6 minut w piekarniku w 180 stopniach.Podajemy z sałatą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !