Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kergulena po kapitańsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
600 g[patroszona]
tłuszcz do smażenia
mąka
2 łyżki
cebula
4 szt
rodzynki
30 g
śmietana
1/2 szkl
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
papryka mielona
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kergulena po kapitańsku

Rybę opłukać,osuszyć,posypać przyprawami,oprószyć mąką,włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz i zrumienić z obu stron,cebulę obrać,opłukać,drobno pokroić,usmażyć ,nie rumieniąc,włożyć rybę,opłukane rodzynki i przyprawy,zalać śmietaną i dusić około 5 minut na małym ogniu,doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 08.01.2012 09:27
fajny pomysł
MAR3STA 08.01.2012 09:27
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak