Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Golonka gotowana mojej Mamy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonki
5 średnich
marchew
4 średnie
pietruszka
2 średnie
wywar warzywny
2 litry
Kucharek przyprawa do potraw
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
4 małe
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
6 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka gotowana mojej Mamy

Golonki dokładnie umyć, zalać letnim wywarem, dodać ziele angielskie i laurowe liście, zagotować, dodać trochę soli, zmniejszyć ogień, aby woda tylko lekko bulgotała. Po 2.5 godzinach dodać obrane i pokrojone wzdłuż na 2 lub 4 kawałki warzywa. Gdy warzywa będą miękkie, doprawić do smaku kucharkiem i pieprzem. Wyjąć na półmisek i podawać gorącę. Golonki można także chwilę podsmażyć na suchej teflonowej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.01.2012 19:34
Super.
pacpaw 25.11.2011 21:23
ja gotuję a potem podpiekam - najczęściej
pacpaw 23.10.2011 12:04
a ja golonki lubię :o)
suzana 20.10.2011 19:09
nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak