Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Homar po kasztelańsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
2 łyżki
móżdżek
200 g
cebula
2 szt
natka pietruszki
posiekana
ketchup
3 łyżki
żółty twardy ser
40 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
homar
1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Homar po kasztelańsku

Homara przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem,móżdżek obrać z błon,opłukać i posiekać,cebulę obrać,pokroić w kostkę,usmażyć,nie rumieniąc,dodać móżdżek,smażyć 5 minut ciągle mieszając,następnie posypać móżdżek posiekaną natką pietruszki,doprawić,obłożyć homara,posypać startym serem,skropić ketchupem i zapiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak