Sposób przygotowania

Kalafior dzielimy na różyczki, gotujemy 3-4 minuty w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru, odcedzamy. Cebulę obieramy ze skóry, kroimy w kostkę, przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu z pokrojonym w paski boczkiem, dodajemy pomidory, dusimy 3-4 minuty z liściem laurowym i zielem angielskim. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i kucharkiem. Wyjmujemy liść laurowy i ziele angielskie. Kalafiora układamy w żaroodpornym naczyniu, zalewamy sosem, posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy około 15 minut w temperaturze 140-150 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !