Sposób przygotowania

Młode cukinie zetrzec na tarce o grubych oczkach lub posiekać w drobną kosteczkę bez obierania skórki jesli jest miękka i delikatna.Pokroić cebulę i czosnek ,dodać grzyby np.kurki pokrojone drobno i smażyć 10 min na oliwie.Potem dodać cukinię i dalej dusić ok.5 min.Na koniec dodać bryndzę rozdrobnioną ,posiekaną pietruszkę ,sól i pieprz do smaku.
Tak oto powstało nam nadzienie pierogów.
Do przygotowania ciasta potrzebujemy przesianej mąki ,dodać do niej należy jajko,sól i kurkumę ,wymieszać i zagniatać ciasto dodając masło i stopniowo wodę.Ciasto rozwałkować ,wykrawać kółka np.szklanką lub kwadraty radełkiem.Na środek dać masę cukiniowo-grzybową i zlepiać .Gotować we wrzątku ok.2 min. po tym jak wypłyną na powierzchnię.Polać oliwą .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    mniam, ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    nigdy się z takimi nie spotkałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawe jak smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !