Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z papryką.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki drobiowe 1 kg
por 2 szt
papryka 1 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z papryką.

Wątróbki umyć, oczyścić. Porę pokroić na kawałki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Na patelni rozgrzać dwie łyżki masła, wsypać pokrojone pory i paprykę, wymieszać i dusić pod przykryciem przez kilkanaście minut. Na drugiej patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno pokrojony czosnek, oczyszczoną wątróbkę, podsmażyć. Następnie wątróbkę połączyć z papryką i porą. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i posiekanym tymiankiem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 04.04.2013 21:21
chętnie spróbuję
IlonaAlbertos 10.12.2012 11:57
Ciekawe połączenie.
Iwusia 18.03.2012 22:47
wspaniała
Iwona51
Iwona51 04.02.2012 17:15
pycha
RenataZ-et 10.11.2011 10:40
wygląda bardzo apetycznie
Anna146 16.10.2011 09:34
zdrowy pomysł na obiad
Dorota59 15.10.2011 21:43
kusząca propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak