Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa treściwa

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości
40 dkg
wołowina
40 dkg
boczek wędzony
25 dkg
kiełbasa
20 dkg
ogórki kiszone
5 szt
włoszczyzna
koncentrat pomidorowy
3,4 szkl
cebula
2 szt
śmietana
200 ml
sól
Sklep Prymat
papryka
pieprz
Sklep Prymat
masło
1 łyż
mąka
1 łyż
woda
1 l
wino wytrawne
1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: zupa treściwa

z wołowiny włoszczyzny i cebuli oraz wody gotujemy bulion. Przecedzamy warzywa. Następnie dodac pokrojona w paski wołowinę i podsmażony schab pokrojony w paseczki. Gotujemy do miękkości. Na smalcu smazymy pokorjony w kostke boczek i kiełbasę. Dodajemy do pozostałych składników oraz dodajemy pokrojone w kostkę ogórki gotujemy i mieszamy z koncentratem doprawimy do smaku i gotujemy wszystko jeszcze 15 min zaprawiamy mąką i śmietaną przed samym końcem dodajemy wino i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak