Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos pieczeniowy

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2 łyżki
resztki z patelni
wg uznania
woda
3 szklanki
sól do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczeniowy

Resztki z patelni, pozostałe po usmażeniu mięsa, zalać 2 szklankami wody i zagotować. Mąkę dokładnie rozmieszać w 1 szklance zimnej wody, wlewać powoli do sosu, cały czas mieszając. Ponownie zagotować. Doprawić do smaku solą lub przyprawą uniwersalną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 20.07.2012 21:01
lubie ten sos czesto go robie do obiadku
Weronika_eM 17.10.2011 21:30
lubię takie sosy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak