Sposób przygotowania

1. Gruszki obrać i powycinać z nich gniazda nasienne. Pokroić na kawałeczki i skropić sokiem wyciśniętym z cytryny. Zagotować w garnku ze szklanką wody i gotować do czasu aż owoce staną się miękkie (10-15minut).

2. Dodać cukier i gotować nadal ciągle mieszając aż woda odparuje.

3. Przygotować słoiki i nałożyć do nich gorący dżem. Słoiki szczelnie zakręcić i poustawiać do góry nogami aż do wystygnięcia.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    musze taki zrobić :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetny dżemik z gruszek :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rafał5

    najlepszy przepis ze wszystkich dżemów z gruszki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !