Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rolada z mięska mielonego i dodatków

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego
1 kg
żółtko jajek
2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
keczupu
do przyprawienia
pieczarek
kilka
papryka
1 szt
żółtego sera
3 plasterki
cebule
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z mięska mielonego i dodatków

Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, dodajemy żółtko. Doprawiamy do smaku według uznania (pieprz, sól). Mięso wykładamy na stół wysypany bułką tartą, rozwałkowujemy. Mięsko smarujemy keczupem. Nakładamy farsz i następnie ser. Zwijamy roladę. Całość ponownie obtaczamy bułką tartą. Wkładamy do formy. Pieczemy 50 min w 190 stopniach

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak