Sposób przygotowania

Kapustę drobno posiekać i zalać wrzącą wodą. Gotować na wolnym ogniu. Żeberka umyć i zalać gorącą wodą. Posolic i gotować w oddzielnym garnku. Warzywa oczyścić, pokroić i dodać do żeberek. Ugotować na miękko. Kiedy warzywa będą ugotowane, oddstawić garnek z ognia, żeberka wyjąć i w miarę możliwości oddzielić mięso od kości. Pokrojone mięso dodać do gotującej sie kapusty i wszystko razem zagotować. Grzyby oczyścić, pokroić i ugotować, Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć z mąką. Dodać do gotującej sie kapusty razem z grzybami, keczupem, ugotowanymi warzywami i przyprawami. Podgotować wszystko razem i doprawić do smaku.

Smacznego!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !