Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć dzień wcześniej w wodzie. Następnie fasolę włożyć do garnka, zalać wodą, dodać sól, pieprz, ziele, liść, paprykę ostrą i gotować na małym ogniu ok. 1 godz. Potem dodać do fasoli pokrojoną w kostkę kiełbasę, boczek i szynkę, przecier oraz przyprawę do fasoli. I gotować ok.30-40 min. na małym ogniu. Zdjąć z gazu i posypać otartym w dłoniach majerankiem. Włożyć do słoików i zagotować.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Domowa najlepsza.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubię taką !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    DanutaS

    juz dawno nie jadłam fasolki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !