Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z włoskiej kapusty

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska
1/2 główki
cebula
1 średnia
cytryna
1/2 sztuki
pomidor
2 średnie
oliwa
1-2 łyżki
bazylia
do smaku
Sklep Prymat
oregano
do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z włoskiej kapusty

1. Kapustę umyć i osuszyć. Drobno pokroić. Delikatnie posolić i odstawić na 20-30 minut aby kapusta zmiękła.

2. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, skropić sokiem z połowy cytryny.

3. Po upłynięciu 20 minut cebulę dodać do kapusty.

4. Pomidora sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w kosteczkę i dodać do reszty.

5. Oliwę wymieszać w kubeczku z przyprawami, następnie polać surówkę i wszystko dokładnie wymieszać.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 18.03.2013 15:02
Świetna sałatka, polecam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak