Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

camembert panierowany w orzechach

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camember
4 szt
orzechy włoskie
100 gram
jajko
2 szt
sól
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
tłuszcz do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
1/2 szklanki
winogrona
15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: camembert panierowany w orzechach

Orzechy włoskie mocno kruszymy, mieszamy z bułką tartą, doprawiamy solą i pieprzem. Jajka rozbijamy z wodą. Ser panierujemy w jajkach, a następnie w bułce tartej zmieszanej z orzechami. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Winogrono kroimy na pół, wyciągamy ziarenka i układamy na usmażonym serku pleśniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak