Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Najpierw przygotowujemy nadzienie. Ser musimy utrzeć z żółtkami i cukrem na gładką masę. Następnie przyrządzamy ciasto pierogi. Ja zwykle robię zaparzane, bez jajek.Robię w wysypanej na stolnicę mące dołek, którą najpierw solę a następnie wlewam wrzątek mieszając szybko nożem.Kiedy odrobinę ostygnie, zagniatam rękoma. Jeśli ciasto jest za rzadkie, należy dosypać maki, a jeśli za gęste- dolać wody. Zrobione ciasto musi \"odpocząć\" przykryte czymś,żeby nie wysychało. Po tym czasie odrywamy ciasto po kawałku i wałkujemy. Wycinamy szklanką kółka, nakładamy farsz i starannie zlepiamy.


Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przepyszne są takie pierogi na słodko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    idealne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    uwielbiam pierogi...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !