Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa z kiszonych ogórków

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone
20-30 dag
włoszczyzna
25 dag
woda
3/2 litra
mleko
1/4 litra
tłuszcz
2 dag
mąka
3-4 dag
kwas ogórkowy
1/8 litra
żółtko surowe
1 sztuka
masło
2 dag
sól
do smaku
Sklep Prymat
ziemniaki
20 dag
kiełbasa zwyczajna
20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kiszonych ogórków

NAleży ugotować wywar z warzyw,ziemniaków z dodatkiem tłuszczu. Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych otworach. Wywar musimy nastepnie pzrecedzić, podprawić mąką , która jest rozmieszana z mlekiem i nastepnie zagotować Żóltko ucieramy z masłem, rozprowadzamy w 1/8 litra gorącej zupy, mieszamy, i łączymy z z zupą. Dodajemy starte ogórki, kwas ogórkowy, kiełbase pokrojona w kostkę oraz sól do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.02.2012 13:20
lubię
Margo1 13.12.2011 09:01
lubię
halinka1011 08.10.2011 15:32
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak