Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku,dodajemy cukier i 4łyżki mąki i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15minut. Resztę mąki mieszamy z solą i posiekanym oregano i bazylią,dodajemy oliwę i wyrośnięty rozczyn po czym zagniatamy ciasto. Odkładamy na 40minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ziołowo drożdżowe ciasto dzielimy na 6 części,każdą z nich zawijamy po kolei: parówka,szynka,ser i ciasto. Wierzch ciasta posmarować oliwą i piec ok pół godziny w 190stopniach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    fajny pomysł na parówki
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno smaczny,musze kiedys tez tak spróbowac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !