Sposób przygotowania

Ser brie kroimy ostrym nożem na dwa jednakowej grubości krążki.Limetkę sparzamy osuszamy i ścieramy skórkę,następnie kroimy ją na pół i z jednej połówki wyciskamy sok.Liście szczawiu,mięty bazylii płuczemy i osuszamy i drobno siekamy.Ser twarogowy śmietanę kremową i sok z limetki ucieramy w mikserze,dodajemy skórkę otartą z limetki i posiekane zioła i dokładnie wszystko mieszamy.Powierzchnię przecięcia krążka sera obficie posypujemy ziarenkami pieprzu i lekko je przyciskamy do miąższu sera.Dolną połówkę krążka sera smarujemy kremem limetkowym,nakładamy drugą połówkę i przyciskamy niezbyt mocno.Ser z nadzieniem zwijamy w przezroczystą folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki.Wyjmujemy na około 10 min przed podaniem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !