Sposób przygotowania

Boczek kroimy w cienkie, niezbyt długie paseczki i lekko podsmazamy razem z pokrojoną w kostkę cebulką (można dodać nieco tłuszczu). Cukinie obieramy i kroimy w mniejsze cząstki (niebardzo grube). Do podpieczonego boczku dodajemy cukinie i wlewamy ok 1 szklanke wody. Doprawiamy do smaku przyprawami oraz dodajemy koncentrat pomidorowy. Kiedy cukinia jest już miękka, podajemy gorącą potrawke. Dogryzamy chlebem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo lubie dania z cukinią
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ja też lubię cukinię na rózne sposoby
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    interesujace

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !