Sposób przygotowania

Na patelni roztapiamy smalec na największej mocy palnika. Następnie wbijamy jajka i solimy do smaku. Gdy białko zacznie się ścinać przykrywamy patelnię pokrywką. Wyłączamy palnik elektryczny pozwalając jajkom dojść pod przykryciem i uzyskać białą powłokę wokół żółtka. Przed podaniem posypujemy mielonym pieprzem kolorowym. Niektóre dzieci nie lubią jeść jajko z widocznym żółtkiem. Dobry sposób na oszukanie niejadka. Na pewno w przypadku jednego to działa. :o)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawie:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    też tak robię jak chcę aby białko przykryło żółtko
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    szukałam pomysłu na szybki obiad, lubię sadzone jajka!!!:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    interesujące
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajne
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawi wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię zjeść czasami takie jajeczka:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    piękne kolory :) smaku :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    też tak robię swojemu dziecku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !