Sposób przygotowania

Pstrągi płuczemy osuszamy ściereczką i obtaczamy w mleku,oprószamy solą i pieprzem w środku i po wierzchu a następnie obtaczamy w mące.Na połowie masła obsmażamy pstrągi po 8 min z każdej strony zdejmujemy z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce.Na patelni topimy resztę masła i zarumieniamy na nim rozdrobnione migdały i obtaczamy w nich pstrągi.Ryby układamy na półmisku dekorujemy plasterkami cytryny i natką pietruszki.Podajemy z ziemniakami i zieloną sałatą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    świetne połączenie orzechów z rybą :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !