Sposób przygotowania

1. Obrać i ugotować w osolonej wodzie ziemniaczki. Odcedzić, przecisnąć przez praskę i ostudzić.

2. Dodać mąkę pszenna i ziemniaczaną i zagniatać ciasto aż będzie jednolite (nie za długo).

3. Ciasto podzielić na części i uformować z nich wałeczki. Aby się nie kleiło do stolnicy można podsypać mąką pszenną. Gotowe wałki delikatnie spłaszczyć i pokroić na kawałeczki (po skosie).

4. Kopytka gotować w osolonym wrzątku. Można podawać z sosami albo po prostu z przysmażoną cebulką.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    lubię kopytka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Cikakameku

    a co z jajkiem?
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    dziękuję za zwrócenie uwagi. Pominęłam jajka podczas pisania ;)
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    jaja oczywiście dodajemy do ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Nie potrafię sobie ich odmówić- uwielbiam kopytka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przepadam za kopytkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Kopytka pierwsza klasa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    prosto a jak smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza75

    Jakie dobre kopytka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !